El blog de PIMETIC

Política industrial TIC de Catalunya

Hemos estado presentes, con nuestro CEO como representante de la asociación TIC Garraf-Penedès, en un interesante debate sobre la política industrial del ámbito TIC en Catalunya. A continuación os reproducimos la nota de prensa oficial, que podeis también ver en la web del COEINF – Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya:

Associacions TIC de CatalunyaAssociacions d’empreses TIC de Catalunya i Col·legis Professionals debaten sobre la política industrial TIC de Catalunya com a sector d’activitat clau de creixement i d’ocupació d’alt valor afegit, en una trobada el passat 29 d’octubre amb els representants de la Generalitat de Catalunya, Antoni Ma. Grau, Director General d’Indústria i Joan Miquel Hernández, Director de Desenvolupament Empresarial.

Antoni Ma. Grau va desenvolupar la nova política industrial de Catalunya, alineat amb RIS3CAT (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization) en el marc de l’estratègia Europa 2020, amb 7 sectors prioritaris per al Govern: alimentació, energia i recursos, sistemes industrials, disseny, mobilitat sostenibile, salut i experiència. En concret, l’àmbit mobilitat sostenible està directament relacionat amb les TIC incloent internet, solucions mòbils i smart cities. Encara que el sector TIC no està entre les prioritats de la política industrial, si es considera transversal a tots els sectors com la principal tecnologia clau facilitadora (KET).

Aquesta política determinarà l’assignació dels fons europeus, els quals es decidiran projecte a projecte per a cadascun d’aquests sectors prioritaris, sent el més habitual els projectes TIC.

Joan Miquel Hernández va explicar els fonaments del nou programa de clústers com a política instrumental, amb la marca Catalonia Clusters que acreditarà els clústers existents i/o nous, així com els criteris de participació en el programa: transversals amb representants de tota la cadena de valor, amb orientació al mercat, presència empresarial significativa, i d’àmbit territorial mínim Catalunya.

A la trobada van participar associacions empresarials TIC, amb representació de grans empreses, de mitjanes i petites, d’àmbit geogràfic, i de tecnologies específiques: Associació Catalana d’Empreses de Consultoria (ACEC), Associació Multisectorial d’Empreses de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació (AMETIC), Barcelona Developers Conference (BCNDevCon), Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), Associació d’Empresaris i Professionals de les Apps de Catalunya (Catalunyapps), Associació Catalana d’Empreses d’Informàtica (CatEI), Associació d’Empreses per al Programari Lliure (CatPL), Information Systems Audit and Control Association (ISACA), Associació Capítol Català de la Societat Internet (ISOC CAT), Comissió TIC de la UEA de l’Anoia (TIC Anoia), TIC Garraf-Penedès (en constitució), Associació d’empreses de tecnologies de la informació i la comunicació d’Osona (TIC Osona), Clúster TIC Reus (TIC Reus), i dels Col·legis Professionals d’Enginyers Industrials (COEIC), d’Enginyeria en Informàtica (COEINF) i d’Enginyers de Telecomunicació (COETC).

Més informació: Estratègia de política industrial Generalitat de Catalunya

¡Esperamos poder seguir colaborando para potenciar el ámbito TIC de Catalunya!


Leave a reply

Nombre(requerido)

Web

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.